Крижаний кальян та правила його приготування

Час прочитання: 6 хв. 3 сек.

Крижаний кальян1597447569

Смачний, якісний і комфортний кальян - це його температура, а саме, температура диму, який потрапляє до курця. Адже погодьтеся, курити вдихаючи гарячий дим і неприємно, і болісно для легень. До того ж, якщо тютюн має якийсь смак, то гарячим димом він точно не передасться. Саме тому, багато кальянщиків готують крижаний кальян.

У порівнянні з сигаретним димом, в кальяні він все ж охолоджується, протягом усього свого шляху перш, ніж потрапити до курця. Але як би там не було, після 30 хвилин куріння всі елементи кальяну нагріваються, і дим вже не встигає як слід охолоджуватися. Виходячи з цього, заздалегідь створюється схема його охолодження.

Оновлюємо конструкцію кальяну

На сьогоднішній день на кальянном ринку представлено багато різних аксесуарів, які допомагають додатково охолоджувати дим. Це може бути пристосування для колби, шахти або шланга. Використовувати можна щось одне або ж всі разом. Отже, будемо все розглядати по черзі й поетапно.

Кальян

Дуже холодний дим

Для того, щоб дим вийшов надзвичайно охолоджуючим, чому здивуються всі Ваші друзі, використовують базуку (мундштук з охолоджувачем). Це пристосування допоможе отримати просто неймовірно прохолодне дихання в супроводі з щільним паром білого кольору. Секрет такого ефекту у внутрішній капсулі, заповненій спеціальним термічним гелем. Такий мундштук оснащений внутрішніми ребрами, хвилеподібно пропускають пар. Правила його використання:

  • Помістити мундштук в морозильну камеру приблизно на 1-3 години.
  • Через потрібний час мундштук виймається з морозилки і встановлюється на трубку.
  • Можна сміливо курити кальян, отримуючи неймовірно охолоджений дим протягом першої години куріння.

"Базука"

Більш тривалий шлях охолодження

Йдеться про шланг з охолоджувачем. Його конструкція передбачає розбірний мундштук, в який і поміщають охолоджувальну капсулу. При цьому це може бути водяна або гелієва капсула (більш тривалий ефект охолодження). Для того, щоб отримати холод можна помістити капсулу або весь шланг цілком в морозилку. Зовні шланг виглядає трохи грубуватим, але процес куріння з ним все відшкодовує.

Що додають

Як уже згадувалося, сучасний кальянний ринок радує різноманіттям аксесуарів, включаючи спеціальні охолоджувальні кульки. Це найрізноманітніші за формою фігури (кулі, куби, пакетики з якісної пластмаси і тд). Їх переваги:

  • доступна ціна;
  • багаторазовість застосування;
  • універсальність.

Наповнені ці фігурки стандартним гелієм або водою. Для їх заморозки знадобиться близько 40 хвилин. А параметри таких «фігурок» можуть підходити як для колби, так і для трубки.

Автентично

Айскулер - чаша для льоду. Її використовують в середині процесу куріння, розміщуючи на шахті. Це дозволяє охолодити пристрій і сам дим. Виглядає таке пристосування витончено, що не зіпсує загального вигляду кальяну.

Охолодження без додаткових пристроїв

Для тих, хто не хоче морочитися з додатковими аксесуарами, можна скористатися звичайним холодильником і водою. Процес охолодження:

  • додавання до колби льоду;
  • заморозка шлангу;
  • м'ятний тютюн.

З усього цього, сам лід необхідно попередньо підготувати, а шланг трохи раніше курильного процесу відправити в морозильну камеру. У випадку зі шлангом з металевими елементами, позбавляємо його від води і протираємо насухо.

Охолодження нижньої частини кальяну

Кожному кальянщику відомо, що вода для колби береться лише холодна, як і інші додаткові наповнювачі (вино, сік). В процесі того як дим, наповнений жаром від вугілля, проходить крізь охолоджену рідину в колбі, спостерігаються густі білі бульби. Чим рідина холодніше, тим ефект посилюється. Зробити крижану основу можна, взявши:

  • лід звичайний і фраппе;
  • заморожені фрукти;
  • листя свіжої м'яти.

У випадку з прозорою колбою можна створювати неймовірно цікавий ефект. Наприклад, заморожена журавлина з крижаними крихтами. Враховуємо, що скло колби має витримувати перепади температури, тому, замість колотого льоду, краще додавати кубики.

Охолодження трубки

Все елементарно просто - відправляємо трубку в холодильну камеру не менше ніж на 1 годину. Якщо у Вас ще є один шланг, то можна і його відправити заморожувати. Важливо - шланг відправляється на заморозку тільки тоді, коли він повністю чистий і сухий. В кальянних часто пропонують саме охолоджену трубку, але якщо ні, то це питання Ви можете уточнити заздалегідь.

Заморожений фрукт замість чаші

Те, що замість чаші використовують фрукти, давно відомо всім. Але і тут їх так само можна заморозити. Беремо фрукт і поміщаємо його в ємність з водою, відправляючи в морозильну камеру. Через 2 години, дістаємо фрукт, можна скористатися окропом, обливаючи ним саму ємність (зовні). Далі все як завжди, заповнюємо фрукт тютюном, встановлюємо блюдце з вугіллям і насолоджуємося приємним, ароматним і охолодженим димом.

Охолоджений кальян

Підсумок - все і відразу

Якщо скористатися всіма охолоджувальними засобами, то ефект буде очевидний. При цьому можна комбінувати або використовувати всі по черговості. Це зробить весь сеанс куріння приємним і комфортним. часто мож

#Теги:

author
Шеф-редактор